lördag 26 april 2008

Matens publika no no's

Med kläder i sikte och pengar i plånboken gjorde jag och Systeryst en heldag på stan (där det förstås rådde masspsykos som en kollektiv reaktion på datumet "dagen efter fredag den 25:e"). Förutom lyckade men kvittotunga shoppingpåsar, bar jag och Syster liten också med oss en smått äcklig men oumbärlig lista med oss hem. Listan över kulinariska ting som borde klassas som helt oätbara i sociala rum:

  1. *
  2. Majskolvar (osmidig slabba-runt-munnen-guling med hög tandfastnarfrekvens).
  3. Oskivad, gärna lite övermogen, vattenmelon (ocharmig scchluurp-och-rinnar-filur).
  4. Tacos, hårda skal (en jag-hamnar-överallt-mexikanare som inte ens om man försöker kan ätas i närheten av så sexigt som en viss reklam vill förmedla).
  5. Stor mjukglass med strössel i för liten strut en varm sommardag (du har den i munnen, runt munnen, på den töntiga lilla vitservetten som viras runt våfflan, på händerna och på byxorna och på marken där du står och går).
  6. Apelsin (se punkt 3).
  7. Alla rätter som innehåller långa spaghettistrån och färgad sås eller soppa i någon form (icke att förväxlas med någon fiktionsartad Lady&Lufsen-romantik).
  8. Väldigt kladdig kladdkaka (en jag klibbar-med-glädje-fast-mig-i-hela-din-chokladiga-gom-söting).
  9. Alla rätter som innehåller små svartpepparkorn och franska örter (mellan-tänderna-bacelusken nummer ett).
  10. Tunnbrödrulle med extra allt (en rackare som vill lura dig genom att vara rulle, men som rullar ut på ett explosionsartat sätt så fort du sätter tänderna i den).

Och, på plats nummer 1*, utsedd efter dagens lunch som intogs i sällskap av de märkligaste lunchindividerna vi skådat på länge:

  1. Allt i mackform som säljs på Sandy's (en stor brödbit som fullkomligt 
    överförfriskats av ett kg sallad och andra allmänt slabbiga men ofixerade ingredienser och seriöst är tänkt att kunna stoppas i mun med  hedern i behåll....).

Så, när än ni är i sällskap av andra på en plats som ni inte kallar "mitt hem" - bär andaktsfullt med er denna lista och gör era medmänniskor en tjänst.

/kram nyutrustade Jen som fortsättningsvis endast kommer köpa latte på Sandy's

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar