söndag 4 maj 2008

Dag 3 i Italienska filmfabriken

Idag har det varit mañanastämning för hela slanten, men lite produktivitet har hunnits med. Hade en, faktiskt helt psykopat- och perversbefriad bedroom scene samt några amerikanska radiopratar-voice overs på förmiddagens inspelningsschema, men annars har dagen mest handlat om balkongrökning, birra och italienskt film-flum-snack =)

Och - en lunch hemma hos familjen italiano med stort I.
Il padre Italiano utgjord verkligen den absoluta stereoptypen för en italiensk familjefar med maffiosa drag. Vid (det fantastiska) lunchbordet satt han med sin enorma mage, som en maestro längst ut på flyern, och försåg bordsgästerna (mer eller mindre ofrivilligt) med hemmabryggt vin, salamikorvar, frukt och nötter, långt efter det att alla blivit proppmätta. Mangia Mangia!! När vi lämnade lägenheten som för dagen var inspelnings/softarplats, låg han på rygg med magen i vädret och snarkade ljudligt i soffan.
Äta och sova, ungefär som katten Gustav (som jag och JT i liknelseväg var överens om när vi gick)...

En skön halvkontrast till gårdagen då jag fick kuta gatan upp och ner i klackar och högsommarvärme och se "scared and stupid" ut, med armarna fladdrandes och den onde Bazaar jagandes efter mig i en risig gammal sönderklottrad skåpbil...

Nu sitter jag hursomhelst åter i den grandiosa kyrksalen med JT och den store filmregissören (faktiskt, han är en konstnär: tänk en ung Tarrantino möter...ja, en hel drös med andra mästare med både författar- och musikerdrag) - Filipo; smuttar på en campari till tonerna av skön musik och inväntar ännu en hemmalagad italiensk måltid.

Vågar nästan påstå att det här är "la vita".

/kramar Jen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar